Ferreru prilika za  treći uzastopni nasov u Buenos Airesu
Foto: EPA

Protiv Fogninija u finalu

Ferreru prilika za treći uzastopni nasov u Buenos Airesu

E. Škorić

U finalu ATP 250 turnira u Buenos Airesu igrat će prvi i drugi nositelj, David Ferrer i Fabio Fognini.

Ferrer je u polufinalu bio bolji od svog sunarodnjaka, Španca Nicolasa Almagra sa 6:4, 6:2. Ferrer je tako i u 15. međusobnom meču ostvario 15. pobjedu nad Almagrom.

Drugi nositelj Italjan Fabio Fognini namučio se, ali uspio da pobijedi Tommyja Robreda sa 3:6, 7:5, 6:3. Tako je Fognini nadoknadio set i break zaostatka u drugom. 

Ovo je njegovo peto uzastopno finale na zemljanoj podlozi. Prošlog ljeta slavio je u Stuttgartu i Hamburgu, a u Umagu ga je u finalu upravo Robredo pobijedio. Prošle sedmice osvojio je turnir u Vina del Maru. 

Ferrera očekuje 43. finale u karijeri i prilika za 12. titulu. Prošle i pretrpošle godine je osvojio turnir u argentinskoj prijestolnici. Na ruku Ferreru ide i činjenica da je Fogninija pobijedio u njihovih posljednjih šest međusobnih mečeva.

ATP Buenos Aires, polufinale:
Ferrer (1) – Almagro (4) 6-4, 6-2
Fognini (2) – Robredo (3) 3-6, 7-5, 6-3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.