Finale Davis Cupa igrat će se u Lilleu

Poznat domaćin finala

Finale Davis Cupa igrat će se u Lilleu

Francuski teniski savez objavio je da je za domaćina finala Davis Cupa u kojem će od 21.  do 23. novembra Francuska ugostiti Švicarsku, izabrao Lille.

Susret će se igrati na stadionu Pierre Mauroy. Novi stadion u Lilleu ima pomični krov koji će biti zatvoren tokom odigravanja finala Davis Cupa, a za ovaj događaj kapacitet će mu biti 27.000 mjesta. Još nije odlučeno na kakvoj će se podlozi igrati finale.

Francuska je devet puta osvajala Davis Cup, posljednji put 2001. godine kada su kao gosti savladali Australiju. Junak finala je bio Nicolas Escude koji je osvojio dva boda uključujući treći presudni.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.