Foča sjajan domaćin bh. stonoteniserima

Pripreme za EP stontenisko pvenstvo za mlade

Foča sjajan domaćin bh. stonoteniserima

E. Škorić

Mlada stonoteniska reprezentacija Bosne i Hercegovine se nalazi u Foči gdje se održavaju pripreme za Evropsko prvenstvo za mlade u Zagrebu (08-17. jula 2016.).

U Foči se trenutno nalaze 3 najbolja juniora (Mihailović Luka, Čizmić Dino i Vučijak Marko) dok će se ekipi nešto kasnije priključiti i Mirza Hanić koji radi obaveza prema fakultetu nije mogao biti prisutan.

Pored juniora u Foči vrijedno treniraju i 3 najbolje juniorke (Marković Snežana, Šehić Elda i Mulalić Nedžma) dok će na EP samo u pojedinačnoj konkurenciji nastupati i Salkić Ajla. Osim naših juniorskih selekcija tu su i kadeti u sastavu Mihailović Nikola, Šećibović Adin i Husremović Bakir, kao i kadetkinje Mešetović Harisa, Hasečić Alemka, Spahić Amila i Lovrić Ema. Reprezentativci u Foči imaju izvrsne uslove za rad.

Treninzi se odvijaju dva puta dnevno u Gradskoj sportskoj dvorani, pod nadzorom selektora Rajčić Gorana, Mujezinović Amele, Mihailović Igora i Unčanin Gorana. Stonoteniski savez BiH se zahvaljuje STK "Perućica" iz Foče, članu UO STS BiH gospođi Nadi Marković i Opštini Foča na gostoprimstvu i svoj pomoći koju su pružili našoj reprezentaciji.

Načelnik opštine Foča gospodin Radisav Mašić je upriličio prijem za naše mlade reprezentativce i selektore, a treba napomenuti da je domaćin obezbijedio i jednodnevni izlet na Tjentište.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi