Fognini uzeo i Hamburg

Drugi turnir u nizu

Fognini uzeo i Hamburg

M. Maksimović

Fabio Fognini uživa u najboljim danima karijere. Nakon Stuttgarta, osvojio je i Hamburg. U finalu je Fognini bio na rubu, bacao je rekete, spašavao meč lopte, ali je na kraju slavio u tri seta 4-6, 7-6(8), 6-2.

Senzacija turnira, Argentinac Federico Delbonis je dobio prvi set, u drugom je imao 4-1, nakon toga i tri meč u tie breaku, ali je nervozni Fognini sve to spasio izborivši treći set. U trećem nije bilo dileme, igra Delbonisa se počela raspadati, uhvatio je dva gema.

Posljednji Talijan koji je osvojio nalov u Hamburgu bio je Paolo Bertolucci 1977.godine. Bertolucci je tada u finalu nadigrao legendarnog Manuela Orantesa u četiri seta. Ukupno su samo trojica Talijana slavila u Hamburgu, a prvi je bio Nicola Pietrangeli davne 1960.godine.

Finale:
fabio Fognini (Ita,12) - Federico Delbonis (Arg) 4-6, 7-6(8), 6-2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.