Francuska brani naslov u Perthu

Turnir počinje 4. januara

Francuska brani naslov u Perthu

Za razliku od predhodnih godina, ovogodišnje izdanje Hopman Cupa, tradicionalnog teniskog turnira u Perthu, se ne poklapa sa krajem stare i početkom nove godine, već starta 4. janura.

Naslov pobjednika brani Francuska koja je prošle godine stigla do svoje prve i za sada jedine titule.
Najviše naslova ima reprezentacija Sjedinih Američkih Država, ukupno šest. Prvi turnir se igrao 1989. godine i tada su slavili Miroslav Mečir i Helena Sukova pod zastavom Čehoslovačke. Jugoslavija je osvojila ovaj turnir 1991. godine (Prpić - Seleš), Hrvatska pet godina kasnije (Ivanišević - Majoli).

Ove godine u grupi A igraju SAD, Kanada, Češka i Italija, dok su u grupi B Australija, Poljska, Velika Britanija i Francuska. Četvorka je i prije početka turnira odustala zbog povreda. Benoit Paire će zamijeniti Tsongu, Isner Socka dok će kod Češke umjesto Stepaneka priliku dobiti Adam Pavlasek. Kod Australaca Matthew Ebden upada jer je povrijeđen Nick Kyrgios.

Reprezentacije:
Australija (Casey Dellacqua / Matthew Ebden)
Kanada (Eugenie Bouchard / Vasek Pospisil)
Češka (Lucie Šafářová / Adam Pavlásek)
Francuska (Alizé Cornet / Benoit Paire)
Velika Britanija (Heather Watson / Andy Murray)
Italija (Flavia Pennetta / Fabio Fognini)
Poljska (Agnieszka Radwańska / Jerzy Janowicz)
USA (Serena Williams / John Isner)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.