Francuska u finalu, Švicarska na čekanju

Tsonga i Gasquet osvojili treći bod

Francuska u finalu, Švicarska na čekanju

Francuzi su u svojoj istoriji devet puta osvajali Davis cup, posljednji put 2001. godine. Nakon četiri godine, Francuska je ponovo u finalu. 2010. godine su u Beogradu izgubili od Srbije 2-3.

U polufinalu, ove godine nije bilo dileme. Česi nisu mogli parirati iako su danas Berdych i Stepanek probali, ali nije išlo. U sjajnoj atmosferi Roland Garrosa, Česi su napokon osvojili jedan set. Nadoknadili su break zaostatka, pa su u tie breaku nanizali pet poena za prvi set.

Slična stvar se dogodila u trećem setu. Berdych i Stepanek na startu gube svoje servise, ali su do osmog gema vratili set u egal. U tie breaku su Francuzi hvatali zaostatak, sa 2-4 su došli na 7-5. U nastavku je bilo puno lakše, Francuzi su poveli 3-1, pa su break još jednom potvrdili za ulazak u veliko finale.

Za razliku od Francuske, Švicarska u Genevi još nije osigurala finale. Bolleli i Fognini su osveli meč u pet setova, ostali su na terenu više od četiri sata, ali ne uzalud. Wawrinka i Chiudinelli su vodili 2-1, u preostala dva seta Bolleli i Fognini nisu izgubili niti jedan servis, sa tri breaka su
stigli do pobjede 5-7, 6-3, 7-5, 3-6, 2-6.


Svjetska grupa, polufinale:
Francuska - Češka 3:0
Švicarska - Italija 2:1

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.