Francuskinja Cornet šokirala Serenu Williams

Poraz prve nositeljice

Francuskinja Cornet šokirala Serenu Williams

Kiša je pravile velike probleme tokom subote teniserima i teniserkama na Wimbledonu, ali nije prvi put i nije ništa strašno. Na kraju su teniserke kompletirale šest mečeva trećeg kola. Serena Williams je razočarala u Roland Garrosu, očekivao se puno bolji rezultat na Wimbledonu, ali on će izostati.

I to nakon što je prva nositeljica lako uzela prvi set. Francuskinja Alize Cornet je u nastavku odigrala vjerovatno svoja dva najbolja seta u karijeri. Sa duplim breakom je povela 4-0 u drugom. Serena je nakon izgubljenih pet gemova zaredom dobila tri, ali nije mogla do preokreta. Slična stvar se dogodila u trećem setu, jer je Serena sa 2-5 stigla na 4-5, ali je u desetom gemu bez izgubljenog poena Cornet zaključila posao. Posljednji put je ovako rano eliminisana Serena Williams na na Wimbledonu 2005. godine.
Na četiri od pet posljednjih Grand Slam turnira, Serena nije stigla niti do četvrtfinala.

Eugenie Bouchard je u četvrtom međusobnom meču prvi put dobila polufinalisticu Andreu Petkovic 6-3, 6-4.
Kanađanka je prelomila prvi set u sedmom gemu, odnosno drugi u osmom kada je povela 5-3. Simona Halep i dalje uživa u odličnoj formi posljednjih mjesec dana. Treća nositeljica je bez problema prošla
Belindu Bencic 6-4, 6-1, dok je Sharapova sredila Alison Riske 6-3, 6-0. Veliki uspjeh prolaskom u osminu finala napravila je Zarina Diyas iz Kazahstana. Diyas je u tri seta savladala iskusnu Zvonarevu 7-6(1), 3-6, 6-3.

Rezultati 3.kolo:
Alize Cornet (Fra, 25) - Serena Williams (USA, 1) 1-6, 6-3, 6-4
Eugenie Bouchard (Can, 13) - Andrea Petkovic (Nje, 20) 6-3, 6-4
Angelique Kerber (Nje, 9) - Kirsten Flipkens (Bel, 24) 3-6, 6-3, 6-2
Maria Sharapova (Rus, 5) - Alison Riske (USA) 6-3, 6-0
Simona Halep (Rum, 3) - Belinda Bencic (Švi) 6-4, 6-1
Zarina Diyas (Kaz)- Vera Zvonareva (Rus) 7-6(1), 3-6, 6-3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti