Francuskinjama titula u dublu

Savladale rusku kombianciju

Francuskinjama titula u dublu

Francuske teniserke Kristina Mladenović i Caroline Garcia pobjednice su Roland Garrosa u ženskom dublu pošto su danas u finalu turnira savladale rusku kombinaciju Ekaterina Makarova/Elena Vesnina sa 2:1 u setovima (6:3, 2:6, 6:4).

Zanimljiv podatak je da je ovo prvi trofej jednog francuskog dubla na Roland Garrosu poslije 45 godina.

Mladenović i Garcia su u prvom setu imale prednost od 5:0 i samo jedan gem ih je dijelio od vodstva u meču. Ruskinje su sa tri uzastopno osvojena gema prišle na samo brejk zaostatka, ali su Francuskinje u 9. gemu nakon velike borbe uspjele da iskoriste četvrtu set loptu.

U drugom setu vidjeli smo potpuno drugačiju sliku na terenu. Makarova i Vesnina nametnuli su svoj ritam te su poslije 33 minuta igre u ovoj dionici došle do poravnanja u finalu. Ruske teniserke uspjele su da u tri navrata oduzmu servis rivalkama, dok su Francuskinje napravile samo jedan brejk.

Nekoliko preokreta obilježilo je odlučujuću dionicu. Najprije su Francuskinje povele sa 2:0, a onda su Ruskinje preokrenule rezultat u svoju korist (4:3). Ipak, u nastavku susreta Francuskinje su pružile dosta bolju igru i protivnicama nisu dozvolile niti jedan gem.  

  

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi