Fucsovic bolji od Brkića za vodstvo Mađarske

Prvi meč za Mađare

Fucsovic bolji od Brkića za vodstvo Mađarske

M. Šljivak

Teniska reprezentacija Mađarske je povela sa 1:0  u susretu sa selekcijom BiH u okviru drugog kola II grupe Euroafričke zone koji je danas počeo u mađarskom Siofoku.

Fucsovic je s 3:2 po setovima 6:2, 6:3, 3:6, 4:6 i 6:3, savladao bh. tenisera Tomislava Brkića, te je donio prednost Mađarskoj nakon prvog meča.

Imao je dosta problema Brkić u ovom meču. Žalio se na teško disanje, pa je Mađar bez većih problema dobio prva dva seta.

Ipak, uspio se naš teniser vratiti i osvojiti naredna dva. Međutim, u odlučujućem petom setu je popustio, pa je Mađarska stigla do vodstva od 1:0.

Euroafrička zona, 2. kolo:

Fucsovic - Brkić 3:2 (6:2, 6:3, 3:6, 4:6, 6:3).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.