Gabašvili šokirao Davida Ferrera u Barceloni
FOTO: EPA

Španac poražen od Rusa

Gabašvili šokirao Davida Ferrera u Barceloni

David Ferrer je slavio protiv Rafaela Nadala u četvrtfinalu Monte Carla, ali je na ATP turniru u Barceloni doživio šokantan poraz već u drugom krugu. 

Drugi nosioc turnira u Barceloni poražen je od Rusa, Tejmuraza Gabašvilija rezultatom 2:0, po setovima 6:4 i 6:2. Gabašvili, 55 igrač svijeta spasio je sedam od osam break lopti, koliko je imao Ferrer i tako priredio veliku senzaciju. 

Treći nosioc Fabio Fognini također je doživio poraz u Barceloni. Prvi set Fognini je izgubio sa 6:0 od Santiaga Giralda, a potom je nakon 4:0 u drugom setu predao meč. Hrvat Ivan Dodig je slavio protiv Španca Feliciana Lopeza rezultatom 2:0, po setovima 6:1 i 6:4. 

Almagro je bio bolji od Slovaka Klizana rezultatom 2:0, po setovima 7:5 i 7:6(7:4), dok je drugi Španaca Montanes slavio protiv Ukrajinca Dolgopolova također sa 2:0, po setovima 7:6(7:5) i 6:3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.