Garbine Muguruza nova šampionka Wimbledona
Foto: EPA

Pobijedila Venus Williams u finalu

Garbine Muguruza nova šampionka Wimbledona

M. Šljivak

Španska teniserka Garbine Muguruza nova je šampionka Wimbledona.

Ona je u današnjem velikom finalu savladala legendarnu Amerikanku Venus Williams s 2:0, po setovima 7:5 i 6:0

Prvi set je donio fantastičnu igru s obje strane. Mnoštvo odličnih poteza prilika za break, a Venus je propustila ogromnu šansu da osvoji prvi set.

U 10. gemu prvog seta Venus je imala dvije set lopte. Ipak, nije ih iskoristila, da bi Muguruza potom u potpunosti okrenula meč u svoju korist.

Napravila je španska teniserka break u 11. gemu, a zatim je sigruno servirala i došla je do osvajanja prvog seta sa 7:5.

Igra Venus Williams se zatim potpuno raspala. Muguruza je dominirala u drugom setu i američka teniserka nije imala nikakve šanse za povratak u meč. 

Španjolka je lagano privela meč kraju i došla je do prve titule na najvećem svjetskom turniru, a ovo joj je drugi osvojeni Grand Slam u karijeri nakon Rolland Garrosa iz prošle godine.

Wimbledon, finale:

Muguruza - Williams 2:0 (7:5, 6:0)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije