Garcia - Lopez pobjednik turnira u Zagrebu

Četvrti naslov u karijeri za Španca

Garcia - Lopez pobjednik turnira u Zagrebu

Španjolac Guillermo Garcia-Lopez pobjendik je jubilarnog 10. izdanja ATP turnira u Zagrebu. On je u finalu svladao Talijana Andreasa Seppija sa 7-6 (4), 6-3 nakon sat i 36 minuta igre.

Seppi je imao prednost u oba seta, u "tie-breaku" prvoga je poveo sa 4-1, ali je Garcia-Lopez potom osvojio šest poena zaredom s kojima je osvojio prvu dionicu igre. U drugom setu Seppi je prvi napravio "break", poveo sa 3-2, samo da bi Garcia-Lopez odmah vratio izgubljeni servis, a kod svog vodstva 4-3 još jednom oduzeo Seppiju početni udarac i dvoboj okončao s četiri osvojena gema zaredom.

Ovo je za Garciju-Lopezu četvrti turnirski naslov u karijeri, a posljednji je osvojio lani u Casablanci. Seppi je ostao na tri titule.

Finale:
Guillermo Garcia-Lopez (Špa, 3) - Andreas Seppi (Ita, 5) 7-6 (4), 6-3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije