Gasquet bolji od Ćorića, Francuska povela protiv Hrvatske

Polufinale David Cupa

Gasquet bolji od Ćorića, Francuska povela protiv Hrvatske

Davis Cup reprezentacija Francuske povela je u polufinalu protiv Hrvatske sa 1:0 nakon što je Gasquet danas slavio protiv Borne Ćorića sa 3:0 u setovima.

Gasquet je sjajno ušao u ovaj meč te je odmah opravdao ulogu favorita. Prvi set riješio je u svoju korsit sa sigurnih i uvjerljivih 6:2.

U drugom setu vodila se velika borba. Nakon što su oba tenisera napravila po dva brejka, ušlo se u taj brejk. Tamo se bolje snašao francuski teniser koji je slavio sa 7:5 i prednost povećao na 2:0.

Treći set Gasquet je rutinski odradio i zahvaljujući tri brejka slavio sa 6:1. Francuska je povela sa 1:0, a u ovim trenucima drugi meč igraju Pouille i Marin Čilić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi