Gasquet nakon velike borbe izbacio Wawrinku

Četvrtfinale Wimbledona

Gasquet nakon velike borbe izbacio Wawrinku

E. Škorić

Richard Gasquet je nakon tri i po sata borbe izbacio Stana Wawrinku s Wimbledona.

Prva tri igrača svijeta izborila su polufinale, ali Wawrinka, četvrti rekert svijeta, nije uspio. Njega je u pet setova savladao 20. igrač svijeta, sjajni Francuz.

Gasquet je sa 6:4 dobio prvi set, u drugom je na isti način slavio Wawrinka. Švicarcu je pripao i treći set, ali je u četvrtom Gasquet uspio da izjednači.

Peti set, bez taj-brejka, trajao je sat i 24 minute, na kraju je bilo 11:9 u gemovima za Gasqueta, mada je Wawrinka ranije imao priliku da ostvari pobjedu.

Naredni Gasquetov protivnik je Novak Đoković, koji je nešto ranije izbacio Marina Čilića u tri seta. Drugo polufinale igraju Andy Murray i Roger Federer.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.