Gasquet savladao Nishikorija i zakazao meč protiv Murrayja

Francuz u četvrtfinalu

Gasquet savladao Nishikorija i zakazao meč protiv Murrayja

Francuski teniser Richard Gasquet plasirao se u četvrtfinale Roland Garrosa nakon današnje pobjede protiv Keija Nishikorija 3:1 u setovima.

Prvi set prošao je uz mnogo brejkova na obje strane. Gledatelji su vidjeli čak pet brejkova, a jedan više napravio je Francuz koji je set uzeo sa 6:4.

Drugi set donio je daleko sigurniju igru Gasqueta koji je napravio dva brejka, a protivniku nije prepustio niti jedan pa je slavio sa 6:2.

Nishikori se u meč vraća u trećom setu kada je ključni brejk napravio u desetom gejmu i smanjio na 2:1. Ipak, Gasquet je ponovo ubacio u brzinu više i sa dva brejka u četvrtom setu zabilježio pobjedu od 6:2 i plasman dalje.

U četvrtfinalu će igrati protiv Britanca Andyja Murrayja koji je nešto ranije savladao Amerikanca Isnera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi