Gasquet u osmini finala, Del Potro se oprostio

Wimbledon, treće kolo

Gasquet u osmini finala, Del Potro se oprostio

Argentinski teniser Juan Martin Del Potro eliminisan je sa Wimbledona nakon današnjeg poraza od Francuza Lucasa Pouillea rezultatom 3:1.

Del Potru je pripao prvi set i to nakon taj breja u kojem je slavio sa 7:4, ali to je bilo sve što je napravio u ovom meču. Pouille je istom mjerom uzvratio u narednom setu kada je taj brejk dobio sa 8:6.

Treći set pripao je Francuzu nakon brejka u posljednjem trenutku rezultatom 7:5, dok je četvrti bez problema dobio sa 6:1.

Dalje je prošao još jedan Francuz i to Richard Gasquet koji je slavio protiv Alberta Ramosa sa 3:1. Gasquet u osmini finala čeka boljeg iz meča Isner-Tsonga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi