Glavne face bez problema do četvrtfinala

Osam nositelja među osam

Glavne face bez problema do četvrtfinala

Favoriti su opravdali očekivanja u mečevima osmine finala Indian Wellsa. Organizatori mogu biti prezadovoljni jer u četvrtfinalu imaju Đokovića, Nadala, Federera, Murraya, Berdycha.

Nadal je ostao na terenu 69 minuta. U prvom setu nije imao previše posla, duplim breakom je osigurao velikih 5-1. U drugom setu je Simon krenuo nešto bolje, čak je i poveo 2-0, ali je onda Rafa uzeo pet gemova zaredom. Francuz je izgubio tri puta u nizu svoj servis. Uspio je čak jedan vratiti u osmom gemu, ali je u posljednja dva gema uhvatio poen.

Novak Đoković je među posljednjima izašao na teren. John Isner je odigrao dobar meč, ali niti to nije bilo dovoljno da eventualno napravi iznenađenje. Na kraju je bio dovoljan jedan break Novaku za prolaz dalje. Break za 4-3 u sedmom gemu prvog.

Isner je promašio samo jedan prvi servis, ali je Novak provukao dva loba (Isner je visok 208 cm) i jedan težak volej. U drugom setu je Isner imao dvije break lopte i to u četvrtom gemu, ali je oba puta pogriješio. I tie break je bio otvoren. Novak je na kraju poveo 5-3, kod 6-5 je iskoristio drugu meč loptu.

Siguran je bio i Roger Federer kojem je ovo bila 50. pobjeda u Indian Wellsu.  Jack Sock se držao do 2-3, onda je od narednih osam gemova izgubio sedam.

Od ostalih mečeva vrijedi spomenuti da je Feliziano Lopez eliminisao finalistu Us.Opena, Kei Nishikorija u dva seta, dok je Andy Murray bio bolji od Francuza Mannarina dva puta po 6-3. Murray se nakon ovog meča izjednačio sa Timom Hennmanom po broju pobjeda, obojica su na 496.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.