Goffin, Ferrer i Dimitrov bez problema na startu
Foto: EPA

Wimbledon

Goffin, Ferrer i Dimitrov bez problema na startu

David Goffin, Grigor Dimitrov i David Ferrer su danas bez većih problema savladali svoje rivale i plasirali se u 2. kolo Wimbledona.

Belgijanac Goffin je sa 3:0 savladao Warda, a do pobjede je došao nakon samo jednog sata i 33 minute. Goffin je u prvom setu slavio sa 6:2, u drugom sa 6:3 i u trećem sa 6:2 za ubjedljiv i siguran trijumf.

Siguran je bio i Grigor Dimitrov, koji je također rezultatom 3:0 savladao Bjorna Fratangela. Bugarin je slavio sa 6:3, 6:4 i 6:2 i plasirao se u naredni krug.

Pobjedu bez izgubljenog seta upisao je i David Ferrer. Španski teniser je sa 6:2, 6:1 i 6:1 ubjedljivo slavio protiv Izraelca Dudija Sele.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti