Goffin izbacio Novaka Đokovića

Masters u Monte Carlu

Goffin izbacio Novaka Đokovića

Piše: A. Lendo
Belgijsnki teniser David Goffin plasirao se u polufinale Mastersa u Monte Carlu nakon današnje pobjede protiv drugog reketa svijeta Novaka Đokovića sa 2:1 u setovima.

Đoković se mučio i u prvom i u drugom meču na ovom turniru, ali je na kraju ipak uspjevao da stigne do pobjede u oba navrata.

Ipak, danas je Goffin u odlučujućim trenucima bio sretniji i spretniji pa je uspio da izbaci drugog tenisera svijeta i to nakon velike borbe.

Belgijanac je igrao gotovo besprijekorno u prvom setu te je napravio dva brejka i slavio sa 6:2. U drugom setu viđen je samo jedan brejk i to ga je napravio Novak koji je set dobio sa 6:3 te je izjednačio na 1:1. 

I, kada se mislilo da je Đoković prelomio meč, Gofffin je ipak smogao snage da dođe do trijumfa. Srbijanac je odmah na početku trećeg seta napravio brejk i poveo je sa 1:0. Kanije je imao i dvije brejk lopte da povede sa 3:0, ali ih nije iskoristio. Goffin je od tog trenutka zaigrao kao preporođen pa je uspio da napravi brejk i izjednači na 4:4.

Kasnije su odigrana tri gejma uz servis, a Goffin je napravio brejk u posljednjem trenutku te je set dobio sa 7:5 i plasirao se u polufinale turnira. Tamo ga čeka bolji iz meča Nadal-Schwartzman.