Goffin nakon velike borbe savladao Ćorića

Prvo kolo Davis Cupa

Goffin nakon velike borbe savladao Ćorića

Strašan meč odigrali su danas David Goffin i Borna Ćorić u okviru prvog kola Davis Cupa. Na kraju je slavio belgijski teniser nakon pet iscrpljujućih setova (6:3, 6:2, 2:6, 3:6, 6:3).

Prvi set Goffin je prelomio u 6. gemu, u kojem je došao do brejka, poslije čega je ovaj period igre rutinski priveo kraju.

Ravnopravna borba u drugoj dionici viđena je samo u prva dva gema, u kojoj su igrači bili sigurni na svoj servis. A onda je Belgijanac ubacio u brzinu više, vezao četiri uzastopna gema i potpuno zasluženo stigao na korak do pobjede.

Očekivalo se u tim momentima da će 19-godišnji Hrvat psihički pasti i da neće imati snage da se odupre 16. igraču na ATP listi, ali je Ćorić sve to demantovao i u potpunosti se vratio u igru osvojivši dva naredna seta.

Ipak, u odlučujućem setu domaći teniser bio je dosta prisebniji i staloženiji, pa je nakon izjednačenog početka (2:2) Goffin uspio iskoristiti svoje šanse i doći do 3. trijumfa u međusobnim duelima sa Hrvatom. 

Nakon prvog dana takmičenja Belgija i Hrvatska imaju po jednu pobjedu.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti