Goffin odličnu formu naplatio titulom u Kitzbühelu

Prvi nakon Malissea 2007. godine

Goffin odličnu formu naplatio titulom u Kitzbühelu

Nakon što je izgubio u prvom kolu Wimbledona, Belgijanac David Goffin je nanizao tri naslova, serijom od 20 uzastopnih je stigao do prvog naslova na jednom ATP turniru. U finalu Kitzbühela je savladao domaćeg tenisera Dominica Thiema 4-6, 6-1, 6-3.

I Goffinu i Thiemu ovo je bio prvi nastup u ATP finalu, a Goffin je postao prvi Belgijac pobjednik nekog turnira poslije slavlja Xaviera Malissea u Delray Beachu 2007. godine. Austrijanac je odmah na početku napravio break i taj jedan je bio dovoljan za prvi set. U drugom je Goffin uhvatio pravi ritam, sa duplim breakom se vratio. Belgijanac je u završnici prvog i na početku drugog osvojio sedam gemova. Thiem je propustio break loptu za 3-3, a onda je kažnjen u devetom gemu.

Finale:
David Goffin (Bel) - Thiem (Aut, 5) 4-6, 6-1, 6-3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.