Goffin preko Thiema do četvrtfinala
Foto: EPA

Australian Open

Goffin preko Thiema do četvrtfinala

M. Šljivak

Belgijanac David Goffin plasirao se u četvrtfinale Australian Opena. On je sinoć s 3:1, po setovima 5:7, 7:6, 6:2 i 6:2 pobijedio još jednu veliku nadu svjetskog tenisa, Austrijanca Dominica Thiema.

Velika borba vodila se u početna dva seta ovog duela. U prvom je viđeno čak pet break lopti, a u takvoj igri se bolje snašao Thiem koji je prvi set dobio sa 7:5.

Za razliku od prvog seta u drugom su oba tenisera imala dosta siguran servis. Belgijanac je imao četiri break lopte kod rezultata 5:4 za njega, ali se Thiem izvukao i otišlo se u tie-break, gdje je Goffin bolje odigrao i ovaj dio igre dobija sa 7:6 za izjednačenje na setovima na 1:1.

Međutim, Goffin je u ostatku meča dominirao. Bez problema je dobio naredna dva seta sa 6:2 i odlazi među osam najboljih tenisera na Australian Openu.

Australian Open:

Goffin - Thiem 3:1 (5:7, 7:6, 6:2, 6:2)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi