Goffin: Rafa je pošten, nemam ništa protiv njega

Belgijanac iskren

Goffin: Rafa je pošten, nemam ništa protiv njega

Belgijanac David Goffin drastično je oštećen u polufinalnom susretu Mastersa u Monte Carlu protiv Rafaela Nadala.

Goffin je poražen u dva seta (6:3, 6:1), ali je na konačan rezultat u velikoj mjeri uticao nevjerovatan propust sudije Cedrica Mouriera. 

On je u šestom gemu prvog seta preinačio mišljenje linijskog sudije i dodijelio poen Špancu, iako je bilo očigledno da je Nadalov forhend završio u autu. Belgijski teniser nije uspio da potvrdi brejk, a Rafa je sa pet vezanih gemova došao do vodstva u setovima, a potom i do konačnog trijumfa.

"Pokazao mi je neki trag na terenu, ja nisam znao šta je to. Vidio sam mu na licu da nije siguran, ali sam znao da je morao da ostane pri svojoj odluci. Poslije takve greške treba vam mnogo više energije da se povratite i veoma mi je žao zbog toga jer sam prije te odluke imao punu koncentraciju", rekao je Goffin.

"Siguran sam da je Rafa znao da je lopta izašla, znao je da mu je forhend bio predugačak. Ali on nije mogao ništa da uradi po tom pitanju, bio je na drugoj strani terena. Rafa je jedan od najpoštenijih igrača na turu, nemam ništa protiv njega", dodao je Belgijanac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti