Golubev zaustavio Džumhura

ATP Miami, kvalifikacije, 2. kolo

Golubev zaustavio Džumhura

E. Škorić

Najbolje rangirani bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur poražen je u drugom kolu kvalifikacija za ATP turnir u Miamiju.

Iako je uspješno odradio prvo kolo i iznenadio domaćeg predstavnika Denisa Kudlu, kojeg je savladao u dva seta, u drugom kolu naš teniser bio je nemoćan protiv Kazahstanca Andreyja Golubeva.

Golubev je bio favorit u današnjem meču, što je najbolje ilustrirao rezultat drugog seta, dok je naš teniser u prvom setu i uspijevao da se suprostavi Kazahstancu.

U trećem gemu prvog seta Golubev oduzima servis Džumhuru, ali je Džumhur u šestom gemu uspio da vrati break, no u devetom Golubev pravi drugi break i dolazi do 6:4 na kraju prvog seta. U drugom setu, Džumhur jednostavno nije mogao ništa.

Osvojio je tek dva gema, a Kazahstanac je s lakoćom dolazio do poena i gemova. Damiru je probleme stvarala i šaka, odnosno žuljevi. 

ATP Miami, kvalifikacije, 2. kolo:

Golubev (KAZ) - Džumhur (BIH) 6:4, 6:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.