Gombos izbacio Džumhura u Hamburgu
Foto: EPA

Džumhur poražen

Gombos izbacio Džumhura u Hamburgu

M. Šljivak

Bh. teniser Damir Džumhur poražen je u prvom kolu kvalifikacija za ATP turnir u njemačkom Hamburgu. On je danas izgubio od Slovaka Norberta Gombosa s 2:1, po setovima 3:6, 6:3 i 6:4.

Odlično je Damir ušao u meč. Poveo je s 2:0, ali je Gombos odmah uzvratio breakom, te se do osmog gema igralo gem za gem. Zatim Džumhur ponovo oduzima servis protivniku, da bi potom dobio gem na svoj servis za osvajanje prvog seta sa 6:3.

Ipak, u drugom setu je Slovak uzvratio. Nakon nekoliko prilika za break koje je Damir propustio, Gombos je prvu šansu iskoristio, te je poveo s 4:2. Do kraja je mirnom igrom došao do osvajanja seta sa 6:3 i poravnanja rezultata na 1:1.

Treći se je otvoren break prilikama na obje strane. Međutim, uspjeli su se obojica spasiti. Ipak, u petom gemu Gombos koristi drugu break loptu, te do kraja lagano završava meč sa 6:4 i pobjedu od 2:1.

ATP Hamburg, 1. kolo kvalifikacija:

Gombos - Džumhur 2:1 (3:6, 6:3, 6:4)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.