Grad Madrid usvojio Rafaela Nadala

Španski teniser dobio najveće priznanje grada Madrida

Grad Madrid usvojio Rafaela Nadala

Grad Madrid proglasio je Rafaela Nadala za usvojenog sina zbog svega što je osvojio i podario španskom sportu. 

"Ovo je poseban dan za mene", rekao je najbolji svjetski teniser na današnjoj ceremoniji u Gradskoj skupštini Madrida. 

Gradska skupština Madrida donijela je prošle godine jednoglasnu odluku da se Nadalu dodjeli najveća nagrada koju glavni španski grad dodjeljuje nekoj ličnosti. 

"Vjerujem u poštovanje svojih protivnika, poniznost, disciplinu, vrijedan rad i entuzijazam. To su vrijednosti u koje vjerujem i tako razumijem ne samo sport, već i život", kazao je sjajni španski teniser. 

Gradonačelnica Madrida Ana Botella kazala je na današnjoj ceremoniji da je Nadal prijatan, velikodušan i autentičan, te da je potpuno zaslužio ovu nagradu. 

"Rafaele, imaš divljenje i trajnu naklonost cijelog grada", rekla je madridska gradonačelnica za momka rođenog na Balearskim ostrvima. 

Prije Rafe priznaje za usvojene sinove Madrida dobili su još španski kralj Juan Carlos i dobitnik Nobelove nagrade za književnost Peruanac Mario Vargas Llosa. 

Rafael Nadal se trenutno nalazi u Madridu gdje brani naslov pobjednika Madrid Mutua Opena koji je počeo danas. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije