Grigelis i Berankis bez problema protiv Brkića i Bašića

Litvanci došli do drugog boda i poveli sa 2:1 protiv BiH

Grigelis i Berankis bez problema protiv Brkića i Bašića

Davis Cup reprezentacija Bosne i Hercegovine u II grupi EA zone na domaćem terenu u Sarajevu igra meč protiv Litvanije za ulazak u I grupu EA zone. 

Nakon prvog dana obje reprezentacije ostvarile su po jednu pobjedu, pa se u drugi dan i u susret dublova ušlo sa rezultatom 1:1. 

Bašić i Brkić odmjerili su snage sa litvanskim dubl parom, Berankisom i Grigelisom. Naši momci u duel sa Litvancima, ušli su jako loše. Probudili su se tek u trećem setu, ali tek u trenutku kada je postalo jasno da trijumf ide u ruke Litvanaca. 

Litvanci su vrlo brzo prvi set riješili u svoju korist rezultatom 6:3, za svega 34 minute igre. Istu sliku smo gledali i u drugom setu. Opet Litvanci prave break i za samo 27 minute igre osvajaju drugi set i dolaze do prednosti od 2:0 u setovima. 

Bašić i Brkić rješenje za igru Berankisa i Grigelisa nisu mogli pronaći ni u trećem setu. Litvanci su za nešto više od deset minuta igre došli do dva breaka i prednosti od 4:0. Vratili su se naši momci i napravili dva breaka na servis Grigelisa, pa je rezultat bio 5:5. Više od toga nisu mogli, Grigelis i Berankis su bili bolji u tie breaku i slavili rezultatom 7:4, te tako donijeli drugi bod i prednost Litvaniji. 

Davis Cup:
Bosna i Hercegovina - Litvanija 1:2
M. Bašić/T. Brkić - R. Berankis/L. Grigelis 0:3 (3-6, 3-6, 6-7)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.