Grigelis predao superiornom Džumhuru, BiH izjednačila na 1:1

Davis Cup

Grigelis predao superiornom Džumhuru, BiH izjednačila na 1:1

Damir Džumhur je pobjedom protiv Laurinasa Grigelisa popravio dojam nakon Bašićevog iznenađujućeg poraza od Berankisa i tako izjednačio ukupni rezultat na 1:1. Grigelis je Džumhuru meč predao na početku četvrtog seta nakon što je osjetio bolove u leđima koji su ga natjerali da preda meč.

Prvi set je bio neizvjestan pa se igrao tie-break u kojem je Grigelis bio uspješniji i tako poveo sa 1:0 u setovima. Džumhur nije loše igrao na otvaranju susreta, ali je Litvanac bio u svom elementu. Ipak, nastavak meča donosi još bolju igru našeg tenisera koji bez ikakvih problema osvaja sljedeća dva seta.

Prvo je u drugom setu slavio sa 6:1, da bi identičnim rezultatom osvojio i treći i tako došao u prednost od 2:1. Početak četvrtog seta donio je i odustajanje litvanskog tenisera koji je zbog povrede leđa morao predati meč kod rezultata 1:0 za Džumhura. Prethodno je Grigelis već tražio medicinsku pomoć u trećem setu, ali to mu nije mnogo pomoglo.

Bosna i Hercegovina sada ima 1:1 protiv Litvanije, a sutra je na rasporedu dubl.

Davis Cup

Bosna i Hercegovina - Litvanija 1:1
D. Džumhur - L. Grigelis 2:1 (6-7, 6-1, 4-1, predaja kod rezultata 1-0)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije