Groth uspio da uzme set Federeru, ali više nije mogao

Roger u osmini finala

Groth uspio da uzme set Federeru, ali više nije mogao

E. Škorić

Samuel Groth uspio je da uzme set Rogeru Federeru u meču trećeg kola Wimbledona.

Federer je opravdao ulogu favorita, očekivano je prošao dalje, no Austrijanac je pružio dobar otpor najboljem svih vremena.

Federer je za pola sata igre dobio prvi set sa 6:4, na skoro isti je način i istim rezultatom dobio i drugi set.

Bez brejka je protekao treći set, a Federer potom pravi duplu kod 3:3 u taj-brejku, što je bilo dovoljno Grothu da ostane u meču.

U četvrtom setu je sve bilo na strani Federera, koji pravi brejk u drugom gemu, dolazi lako do 3:0, da bi u osmom gemu novim brejkom potvrdio prolaz dalje, pa će igrati protiv Bautiste Aguta u osmini finala.

Podsjetimo da je Federer prije Grotha savladao našeg Damira Džumhura u prvom, te Querreyja u drugom kolu. Uz Andyja Murrayja i Novaka Đokovića među glavnim je kandidatima za titulu.

Wimbledon, 3. kolo:
Groth - Federer 1:3 (4:6, 4:6, 7:6, 2:6)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti