Haas izbacio Wawrinku, Raonić Tsongu

Njemački veteran izborio četvrtfinale

Haas izbacio Wawrinku, Raonić Tsongu

U prva dva meča trećeg kola Mastersa u Rimu postinuti su neočekivani rezultati. Plasman u četvrtfinale ostvarili su Tommy Haas i Miloš Raonić. 

Njemački veteran Tommy Haas je u trećem kolu izbacio trećeg igrača svijeta Stanislasa Wawrinku sa 2-1 u setovima (5:7, 6:2, 6:3) i izborio plasman među osam najboljih. 

Švicarac je spasio set loptu u prvom setu i uspio preokrenuti set u svoju korist, odlično je otvorio drugi set, odmah je Haasu uzeo break za 2:1, ali je onda Nijemac zaigrao kao u najboljim danima. Dobio je pet uzastopnih gemova i dobio drugi set. 

U trećem setu je 36-godišnji teniser iz Hamburga imao veliku psihološku prednost, koju je uspio realizirati i slaviti pobjedu za plasman u četvrtfinale gdje ga očekuje bolji iz duela Grigor Dimitrov i Tomas Berdych. 

Plasman u četvrtfinale osigurao je i Kanađanin crnogorskih korjena Miloš Raonić. Mladi Raonić je u trećem duelu protiv Jo-Wilfrieda Tsonge uspio slaviti prvu pobjedu (7:6, 6:4), te izboriti plasman dalje. U četvrtfinalu će igrati protiv Jeremyja Chardyja ili Ivana Dodiga. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.