Haas nakon 12 godina ponovo osvojio Beč

Veteran ne posustaje

Haas nakon 12 godina ponovo osvojio Beč

Tommy Haas i dalje ima dovoljno goriva da u 35. godini osvaja ATP turnire. Turnir u Beču je drugi za iskusnog njemačkog tenisera koji je tako postao 13. igrač s najmanje dva osvojena naslova na ATP Touru ove godine.

Prije 12 godina Haas je također osvojio ovaj turnir a danas od njegovih tadašnjih protivnika više niko nije aktivan. U današnjem finalu Haas je bio bolji od tenisera sličnog prezimena, Robina Haasea iz Holandije 6-3, 4-6, 6-4.

Naslov je Haasu donio i 90.500 eura i 250 bodova na ATP ljestvici, dok je poraženi Holanđanin u svoj džep pospremio 47.670 eura i 150 bodova. Ukupno, Haasu je ovo 15. naslov u karijeri.

Finale:
Tommy Haas (Nje,2) - Robin Haase (Hol) 6-3, 4-6, 6-4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.