Halep druga finalistica Roland Garrosa: Savladala Pliskovu

Sa 2:1 u setovima

Halep druga finalistica Roland Garrosa: Savladala Pliskovu

...

Drugo polufinale Roland Garrosa u WTA seriji su odigrale Simeone Halep i Karolina Pliskova.

Ovaj meč je bio dosta ujednačen, čemu svjedoči prvi servis, u kojem je sa 6:4 u gemovima slavila Halep. Međutim ovaj set je odlučen u trećem gemu kada je Pliskova izgubila servis, a taj poklon je iskoristila Rumunka i slavila pobjedu u setu.

U drugom setu Simeone nije bila dovoljno skoncentrisana te se na svojim servis loptama mnogo mučila, da bi na kraju u šestom gemu i izgubila svoj servis, a Pliskova je to iskoristila na najbolji mogući način i odnijela pobjedu u ovom setu sa 6:3 u gemovima.

Pliskova se očigledno mnogo izmorila u drugom setu, pa je u trećem odigrala neshvatljivo loše, iako treba odati priznanje Simeone Halep, jer je ostvarila nekoliko nevjerovatnih poena. Peti gem ovog seta je očigledno bio odlučujući jer je Pliskova imala prednost od 40:15 u poenima, ali je Halep do kraja stigla tu prednost i gem riješila u svoju korist.

Do kraja meča Pliskova se razbudila te je uspjela vratiti brake Halepovoj, međutim Simeona je u narednom servisu napravila rebrake, te je došla u poziciju da servira za pobjedu u ovom setu, ali i meču, što je i uradila, te sa 6:3 u gemovima slavila pobjedu u setu.

Simeone Halep će u finalu Roland Garrosa u WTA seriji odmjeriti snage sa Jelenom Ostapenko, koja je u ranije odigranom meču savladala Timeu Bacsinszky.

Simeone Halep - Karolina Pliskova 2:1 (6:4 ; 3:6 ; 6:3)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi