Halep i Serena Williams stigle do polufinala

Halep napravila preokret, Serena slavila u dva seta

Halep i Serena Williams stigle do polufinala

Prva nositeljica Serena Williams igrat će protiv treće Simone Halep u polufinalu Indian Wellsa. Na putu do polufinala Serena je pobjedila Švicarku Timeu Bacsinszky 7-5, 6-3.

Švicarka je imala 2-0 u prvom setu, je Serena u finišu seta uspjela doći do drugog breaka. Uz to, Bacsinszky je uspjela prokockati dvije break lopte na 5-5. U drugom se igralo break na break, treći presudni je Serena napravila za 5-3. Suarez Navarro je uzela prvi set kontra Rumunke Halep. Imala je Španjolka 4-0, ali je tek u 12-tom gemu privela set kraju. U nastavku je Halep uhvatila pravi ritam i sa svega dva izgubljena gema je potvrdila polufinale.

Rezultati četvrtfinala:
Serena Williams (USA, 1) - Timea Bacsinszky (Švi) 7-5, 6-3
Simona Halep (Rum, 3) - Carla Suarez Navarro (Spa) 5-7, 6-1, 6-1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.