Halep lagano do osmine finala, Radwanska ispala

Treće kolo Roland Garrosa

Halep lagano do osmine finala, Radwanska ispala

E. Čaušević

Poljska teniserka Agnieszka Radwanska oprostila se od Roland Garrosa nakon poraza u 3. kolu od Alize Cornet.

Deseta teniserka svijeta je danas u trećem kolu iznenađujuće poražena od domaće teniserke Cornet sa 2:0 u setovima. Cornet je uspjela prirediti iznenađenje i sa 6:2 i 6.1 po setovima pobijediti Radwansku i plasirati se u osminu finala Roland Garrosa.

Iznenađenje nije dopustila četvrta teniserka na svijetu Simona Halep koja je lagano sa 2:0 u setovima savladala Kastkinu. Halep je prvi set dobila sa 6:0, dok je u drugom setu Kasatkina pružila nešto bolji otpor, ali nije uspjela izjednačiti, te je je Halep sa 7:5 uspjela da završi meč.

Plasman u osminu finala osigurale su još Garcia i Suarez Navarro. Garcia je bila bolja od Hsieh, dok je Suarez Navarro savladala Vesninu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi