Halep nakon preokreta se plasirala u četvrfinale

Stosur bila na poen od pobjede

Halep nakon preokreta se plasirala u četvrfinale

D. Rakanović

Rumunska teniserka Simona Halep plasirala se u četvrtfinale Mastersa u Miamiju, nakon što je noćas savladala Samanthu Stosur rezultatom 2:1, po setovima 4:6, 7:5, 6:2.

Peta teniserka svijeta je nakon velikog preokreta savladala austrijsku igračicu. Naime, Stosur je odlično igrala u prvom setu i dobila ga sa 6:4, da bi u drugom setu pri rezultatu 5:4 imala i meč loptu. Halep je spasila meč loptu, a zatim i uzela dva naredna gema, za set i povratak u život. 

U odlučujućem setu, Halep na početku pravi brejk, nakon čega pravi još jedan u petom gemu (4:1) i do kraja meča rutinski osvaja gemove na svoj servis. 

Halep u narednom kolu igra protiv Johanne Konte, koja je nešto ranije noćas savladala Laru Arruabarrema-Vecino sa 2:0, po setovima 7:5, 6:1.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi