Halep pomogla Sereni, Wozniacki Radwanskoj

Rasplet grupne faze Mastersa

Halep pomogla Sereni, Wozniacki Radwanskoj

Prva igračica svijeta Serena Williams ipak će igrati u polufinalu završnog WTA mastersa u Singapuru.Serena se mora zahvaliti Rumunki Simoni Halep koja jeste izgubila od Ane Ivanović, ali je osvojila jedan set koji je bio potreban Amerikanki za prolaz među četiri najbolje.

Ivanovićeva se poprilično potrošila već u prvom setu kako bi dohvatila veliki zaostatak, jer Halep je vodila 5-2. U tie breaku je prvo Ana vodila 5-2, Halep je dobila četiri poena za set loptu, ali je Ivanovićeva ipak dobila prvi set. U drugom je opet Halep vodila 4:1, Ana se vratila na 4-3, ali nije uspjela napraviti preokret kao u prvom setu. Nakon što je Halep dobila drugi 3-6, bilo je sasvim svjedno kako će završiti treći set. Ana ga je dobila 6-3, ali neće u polufinale.

" Emocije su pomješane, jer odigrala sam dobar meč, ali neću igrati polufinale. Ipak sa dvije pobjede sam zaključila ovu sezonu " prokomentarisala je Ana na kraju svoj nastup u Singapuru.

Pobjedom je nastup u Singapuru zaključila i Marija Sharapova, ali ona također neće igrati polufinale.
Agnieszka Radwanska je spašavala tri meč lopte u drugom setu koji je dobila kroz tie break. Sharapova je dobila meč u tri seta, ali je taj jedan Poljakinji bio itekako vrijedan. Caroline Wozniacki je sredila pobjednicu Wimbledona Petru Kvitovu 6-2, 6-3.

Tako će u polufinalu završnog Mastersa igrati Simona Halep protiv Poljakinje Agnieszke Radwanske, dok će se u drugom polufinalu sastati braniteljica naslova Serena Williams i jedina neporažena na ovom turniru Dankinja Carolina Wozniacki.

Bijela grupa:
Maria Sharapova (Rus) – Agnieszka Radwanska (Pol) 7-5, 6-7(4), 6-2
Caroline Wozniacki (Dan) – Petra Kvitova (Češ) 6-2, 6-3

Crvena grupa:
Ana Ivanović (Srb) – Simona Halep (Rum) 7-6(7) 3-6 6-3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.