Hantuchova osvojila turnir u Birminghamu

Hantuchova osvojila turnir u Birminghamu

M. Šljivak

Slovačka teniserka, Daniela Hantuchova, pobjednica je WTA turnira u Birminghamu, nakon što je danas savladala najveće iznenađenje turnira, Hrvaticu Donu Vekić sa 2:0 po setovima 7:6, 6:4.

Prvi set donio je veliku borbu. U sedmom gemu Slovakinja je stigla do breaka i vodstva od 4:3, ali je hrvatska teniserka odmah potom uzvratila za 4:4. Ovaj set je otišao u tie break, gdje iskusnija Hantuchova došla do osvajanja seta 7:6.

Vekić je breakom u trećem gemu drugog seta došla do prednosti, koju međutim nije zadržala već je u narednom gemu Hantuchova vratila break. Iako su obje teniserke imale potom još nekoliko prilika za break, čuvale su svoj servis sve do 10 gema kada Hantuchova pravi break, te dolazi do osvajanja drugog seta 6:4 i ukupne pobjede od 2:0.

WTA Birmingham:

Hantuchova - Vekić 2:0 (7:6, 6:4)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.