Herbert šokirao Kohlschreibera

Francuz ide dalje

Herbert šokirao Kohlschreibera

M. Šljivak

Francuski teniser Pierre-Hugues Herbert plasirao u 2. kolu Wimbledona. On je danas iznenadio Nijemca Philippa Kohlschreibera, te ga je pobijedio s 3:1, po setovima 7:5, 6:3, 3:6 i 6:3.

Prvi set je donio sigurnu igru oba tenisera. Nije bilo previše šanse za break, a prvu šansu je propustio njemački teniser u 11. gemu. Zato je svoju šansu iskoristio Herbert. Dobio je prvi set sa 7:5 i sa dosta samopouzdanja je ušao u drugi set.

Do novog oduzetog servisa je stigao u drugom gemu. Sigurnim servisom i igrom je do kraja sačuvao napravljeni break, te je i drugi set dobio, ovaj put sa 6:3.

Nije se predavao ni Kohlschreiber. Poboljšao servis igru u trećem setu, što mu se na kraju i isplatilo, te je ovaj dio igre riješio u svoju korist sa 6:3.

Međutim, francuski teniser nije klonuo. Breakom je u drugom gemu četvrtog seta došao do prednosti, koju je do kraja sačuvao, te je na kraju stigao do velike pobjede i prolaza u drugo kolo Wimbledona.

Tamo ga čeka pobjednik duela između Damira Džumhura i Denisa Kudle.

Wimbledon, 1. kolo:

Herbert - Kohlschreiber 3:1 (7:5, 6:3, 3.6, 6:3)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi