Herdželaš bolja od Simić u bh. finalu

Prekinut Jelenin niz od 14 uzastopnih pobjeda

Herdželaš bolja od Simić u bh. finalu

Dž. Mrakić

Jelena Simić propustila je osvojiti i treću ITF titulu zaredom na Futuresu u Tunisu.

Protivnica u finalu bila joj je najbolja bh. teniserka, Dea Herdželaš, koja je slavila 2:1 u setovima i tako prekinula veliki Jelenin niz od 14 uzastopnih pobjeda.

Iako se činilo da će Jelena osvojiti i treću singl titulu zaredom, s obzirom da je dobila prvi set i da je imala meč loptu u drugom, ipak nije uspjela ostvariti pobjedu.

Bosna i Hercegovina odnedavno ima dvije teniserke u najboljih 500 na WTA listi. Simić, koja je prije samo tri sedmice bila 698. teniserka svijeta, trenutno se na live rankingu nalazi na 488. poziciji.

Naša najbolja teniserka Dea Herdželaš trenutno se nalazi na 389. mjestu i ovom pobjedom trebala bi ostvariti napredak od 12 pozicija na WTA listi.

ITF Tunis, finale:

Dea Herdželaš - Jelena Simić 2:1 (3-6, 7-6, 6-3)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.