Herdželaš dobila specijalnu pozivnicu za Dubai Challenger

Slijedi ranking karijere

Herdželaš dobila specijalnu pozivnicu za Dubai Challenger

Dž. Mrakić

Dea Herdželaš nastupit će u glavnom žrijebu ITF Challengera u Dubaiju koji se igra za nagradni fond od 75 hiljada dolara.

Najbolja bh. teniserka dobila je specijalnu pozivnicu organizatora nakon što je proteklih sedmica pružala odlične partije, a zadnji nastup imala je na ITF Challengeru u Casablanci (25.000 eura) gdje je iznenađujuće dospjela do polufinala turnira.

Mlada Herdželaš (19). trenutno je 359. teniserka svijeta, a na novoj WTA listi u ponedjeljak trebala bi ostvariti napredak od približno 25 pozicija i zabilježiti novi ranking karijere.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.