Hewitt: Ponosim se karijerom

Oprostio se legendarni teniser

Hewitt: Ponosim se karijerom

Nekadašnji prvi reker svijeta Lleyton Hewitt oprostio se danas od profesionalnog tenisa nakon što je izgubio od Davida Ferrera u drugom kolu Australian Opena. 

Hewitt je oproštaj doživio veoma emotivno, a nakon meča je kazao da mu je bila čast igrati na ovom terenu.

"Ferrer je bio sjajan večeras i pokazao je da mu je mjesto u Top 8. Iako je njegov engleski jako loš, shvation sam da je htio zamijeniti majice sa mnom", rekao je kroz osmjeh Hewitt i nastavio:

"Dao sam svoj maksimum i ništa nisam ostavio u rezervi. Mogu reći da sam ponosan na svoju karijeru. Meni je ovo mjesto bilo kao drugi dom i drago mi je što sam igrao ovdje. Navijači su bili odlični i velika mi je čast što su me bodrili. Mnogo mi to znači. Najsretniji dan u mom živou bio je kada smo 1998. godine osvojili Davis Cup. Hvala mom timu koji me je podržavao sve ove godine".

Brojne legende svjetskog tenisa oglasile su se nakon oovg meča, a Roger Federer je rekao da je uživao igrati protiv Hewitta.

"Hvala ti što si dao toliko mnogo svjetskom tenisui našem rivalstvu. Bilo mi je veliko zadovoljstvo igrati protiv tebe. Imaš divnu porodicu i za tebe tek slijede najbolje godine", rekao je Roger.

Hewitt je u karijeri osvojio 30 titula, a najznačajnije su dvije sa Grand Slama. Osvojio je Australian Open 2001. i Wimbledon 2002. godine. Također ima i dva osvojena Masters turnira. Bio je svjetski broj 1. 2001. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi