Hewitt slavio nakon dvije godine
Radovao se nakon marta 2007. godine: Lleyton Hewitt

ATP turnir u Houstonu

Hewitt slavio nakon dvije godine

Pobjednik ATP turnira u Houstonu je Australijanac Lleyton Hewitt koji je slavio prvi put nakon 2007. godine. Da njegov uspjeh bude veći treba kazati da je bio najbolji na zemlji, podlozi koja mu nikada nije bila omiljena.

Iako se očekivalo da Amerikanac Wayne Odesnik bude ozbiljna prijetnja, Hewitt je na vrlo lagan način, sa 6:2 i 7:5 uspio uzeti izdašan ček i trofej u Houstonu.

«Imao sam problema u drugom setu u kojem sam propustio nekoliko prilika za ubjedljivijim trijumfom. Moglo je lako biti 6:0 ili 6:1. No, naravno da ne mogu biti nezadovoljan. Ipak sam osvojio turnir i to mi je jako važno za nastavak karijere», istakao je nekadašnji najbolji teniser na svijetu.

Australijancu je ovo 27. ATP naslov u karijeri, tek drugi na zemljanim terenima, nakon Delray Beacha prije deset godina. Hewittu je pobjeda nad Odesnikom bila 499. u karijeri, a preko 500 uspjeha imaju samo Roger Federer (634) i Carlos Moya (573).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.