Historija bh. tenisa danas je ispisana

BiH se plasirala u Prvu grupu EA zone

Historija bh. tenisa danas je ispisana

Mirza Bašić i Tomislav Brkić slavili su danas protiv litvanske duble kombinacije Laurynas Grigelis/Lukas Mugevicius te su donijeli odlučujući bod našoj Davis Cup reprezentaciji za plasman u Prvu grupu Euro-afričke zone.

Naš par je veoma dobro ušao u meč te su prvi set riješili u svoju korsit rezultatom 6:4 nakon 35 minuta igre. Sličan scenario viđen je i u drugom setu kada je rezultat bio isti, a našim momcima su trebale četiri minute manje za to.

Treći set je bio najlakši za naše momke jer su napravili dva brejka te meč bez ikakvih problema priveli kraju. Rezultat je bio 6:2.

Ovo je svakako historijski uspjeh za bosanskohercegovački tenis obzirom da nam je ovo prvi put da se plasiramo u Prvu grupu Euro-afričke zone. U našoj domovini bi uskoro mogli gledati velika imena svjetskog tenisa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi