Holandija četvrti put zaredom zlatna
Reprezentacija Holandije

EP za stonoteniserke

Holandija četvrti put zaredom zlatna

M. Maksimović

Stonoteniserke Holandije nastavljaju svoju dominaciju u Evropi. U Gdanjsku su pobjedom u finalu stigle do četvrte titule u Evropi zaredom.

Prvi naslov su osvojile u St. Petersburgu 2008.godine, a nakon toga su bile najbolje u Stuttgart, ostravi i sada u Poljskoj. Dominacija Holanđanki je očekivana s obzirom da za ovu selekciju igraju dvije Kineskinje Jiao Li i Jie Li uz Ruskinju Elenu Timinu. Ova trojka je u finalu savladala Rumuniju 3:0. Jiao Li je bila bolja od Daniele Dodea 3:0, Jie Li je slavila protiv Elizabete Samare 3:2. Treći presudni bod je osvojila Timina koja je preokrenula 0:2 protiv Bernadette Cynthie Szocs.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.