Hrabri Mannarino nije uspio zaustaviti Federera

Želi novi naslov u Baselu

Hrabri Mannarino nije uspio zaustaviti Federera

E. Škorić

Adrian Mannarino dobro je namučio Rogera Federera, no nije mogao do senzacije u četvrtfinalnom okršaju u Baselu.

Federer u svom Baselu napada rekordnu osmu titulu i Mannarino mu je umalo pokvario planove.

Francuz je dobio prvi set sa 6:4, no ponestalo je snage da nastavi u istom ritmu, pa je u drugom setu Roger slavio sa 6:1.

Dobro se Mannarino nosio s Federerom u trećem setu, ali je u sedmom gemu istog Švicarac stigao do brejka i tu je riješeno pitanje pobjednika. 

U polufinalu će Federer igrati protiv Davida Goffina ili Jacka Socka, koji kasnije treba da odmjere snage.  U drugom polufinalu sastaju se Del Potro i Marin Čilić. Argentinac je pobijedio Bautistu u tri seta, kao i Hrvat Fucsovicsa.

Upravo Čilić je branitelj naslova u švicarskom gradu, pošto je prošle godine u finalu pobijedio Keija Nishikorija sa 6:1, 7:6.

ATP Basel, četvrtfinale:

Bautista- Del Potro 2:6, 6:2, 4:6

Fucsovics - Čilić 6:7, 7:5, 6:7

Federer - Mannarino 4:6, 6:1, 6:3

Goffin - Sock (kasnije)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi