Hrvatica se odbila rukovati: Vrištala je kao životinja

Lučić-Baroni opet u žiži javnosti

Hrvatica se odbila rukovati: Vrištala je kao životinja

E. Škorić

Hrvatska teniserka Mirjana Lučić-Baroni u tri seta je poražena u drugom kolu WTA turnira u Madridu od Laure Siegemund.

Ništa neočekivano, Siegemund je iskoristila ulogu favoritkinje, no Hrvatica je u medije dospjela nakon što se odbila rukovati s Njemicom.

"Vidim da ljude zanima zašto se nisam htjela rukovati s protivnicom. Tenis sam počela igrati jako davno i bila sam u puno situacija na terenu i izvan njega koje su bile teške, ali svih tih godina nisam vidjela ovakvo ponašanje. Moja protivnica je triput tražila pomoć fizioterapeuta, dvaput je otišla na toalet, prestajala igrati usred gemova kako bi tražila još tretmana (slučajno svaki put kad sam ja bila u naletu), uzimala smiješno puno vremena između poena i još je vrištala kao životinja na svaku moju pogrešku. Stoga ne smatram da nisam postupila sportski. Ovo nije prvi put da se tako ponašala. Za mene je to neprihvatljivo", napisala je na Facebooku Lučić-Baroni.

Svetlana Kuznjecova je stala na njenu stranu. "Potpuno se slažem s tobom, isto se dogodilo i u mom meču".

Kako god, nije sportski ono što je uradila Lučić-Baroni...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi