Hrvatska protiv Velike Britanije, Španija čeka Ukrajinu

Play of za opstanak u Svjetskoj grupi

Hrvatska protiv Velike Britanije, Španija čeka Ukrajinu

M. Maksimović

U prvoj sedmici nakon završetka US.Opena, igrat će mečevi za opstanak u Svjetskoj grupi Davis Cupa. Danas je obavljen žrijeb u kojem smo imali Španiju, Njemačku, Hrvatsku, Australiju, zemlje osvajače Davis Cupa. 

Hrvatska će dočekati Veliku Britaniju, koja u drugom kolu I grupe savladala Rusiju u Coventryju 3:2. Igrali su Britanci bez Andyja Murraya, nakon prvog dana su gubili 0:2, treći bod je osvojio Daniel Evans. Sa Andyjem Murrayom, šanse Britanaca bi itekako porasle.

 

Australija će u goste Poljacima, Španija dočekuje Ukrajinu. Trostruki osvajač, Njemačka igra kući protiv Brazila, dok bi vrlo neizvjesno  moglo biti u meču Holandija - Austraija. Mečevi za opstanak u Svjetskoj grupi se igraju od 13.do 15.septembra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.