Hrvatska teniserka izgubila na rijetko viđen način
Foto: EPA

Tragičarka dana

Hrvatska teniserka izgubila na rijetko viđen način

Hrvatska teniserka Mirjana Lučić-Baroni izgubila je meč 1. kola Wimbledona od Njemice Carine Witthoeft sa 2:1 i to na zaista nevjerovatan način.

Nakon što je Witthoeft u prvom setu slavila sa 6:3 i povela sa 1:0, Lučić-Baroni je u drugom setu bila bolja sa 7:5 i tako odvela meč u odlučujući, treći set.

Ova 35-godišnjakinja iz Makarske je u njemu vodila sa 5:0 i imala je meč loptu, a onda je uslijedio nevjerovatan povratak Witthoeft i poravnanje na 5:5.

Nakon toga, Lučić-Baroni je povela sa 6:5 i imala je 30:0 na servis protivnice. Ipak, Hrvatica nije uspjela stići do novih meč lopti jer je Witthoeft izjednačila na 6:6, a potom napraviti brejk i doći do 7:6.

Njemačka teniserka je potom na svom servisu uspjela spasiti jednu brejk loptu i kompletirati nevjerovatan preokret, te rezultatom 8:6 doći do osvajanja trećeg seta i velike pobjede.

Carina Witthoeft će u 2. kolu Wimbledona odmjeriti snage sa Arynom Sabalenkom, protiv koje će imati dobre šanse za pobjedu i nastavak takmičenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi