Hrvatska u Holandiju, Srbija protiv Indije

Obavljen žrijeb za ostanak u Svjetskoj grupi

Hrvatska u Holandiju, Srbija protiv Indije

Danas je u Londonu obavljen žrijeb mečeva play offa za ulazak u Svjetsku grupu. Društvo je poprilično zanimljivo, s obzirom da su tu reprezentacije koje su osvajale Davis Cup, od Španije, preko Srbije, SAD, Hrvatske, Australije.

Srbija će za ostanak morati igrati protiv Indije u gostima. Hrvatka će također u goste, protivnik je Holandija. Bit će to prvi međusobni susret ove dvije reprezentacija, pa se stoga dodatnim žrijebanjem moralo saznati ko će biti domaćin. Prednost izbora podloge dobili su Holanđani. U goste će i Španija koja iza sebe ima pet naslova, protiv će biti Brazil. Amerikanci su domaćini Slovacima, Australija Uzbekistanu.


Parovi play offa za opstanak u Svjetskoj grupi:
Holandija - Hrvatska
Indija - Srbija
Brazil - Španija
SAD - Slovačka
Australija - Uzbekistan
Izrael - Argentina
Kanada - Kolumbija
Ukrajina - Belgija

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.