Nakon pobjede nad Tunisom

"Hvala publici što nas je vodila do pobjede"

D. Kurbegović

Davis Cup reprezentacija Bosne i Hercegovine nakon tri dana u zeničkoj Areni odnijela je pobjedu rezultatom 3:1 u mečevima protiv selekcije Tunisa.

Najviše uzbuđenja bilo je danas, kada je naš prvi igrač Mirza Bašić, nakon velikog preokreta savladalo rezultatom 3:2 u setovima Malika Jazirija prvog igraća Tunisa.

Nakon pobjede, prisutnim medijima su se obratili selektor Amer Delić, te igrači Mirza Bašić i Tomislav Brkić.

"Nakon što je Mirza gubio 2:0 u setovima od Jazirija, rekao sam mu moraš gledati i razmišljati o dobivenom poenu, pa onda gejmu i setu i eventualno meču. Zahvalan sam publici što je došla danas, kao i protekla dva dana i podržala nas. Sigurno nam je dosta pomogla ta njihova podrška danas kako bi napravili preokret i na kraju slavili. Za ove igrače dosta znači kada imaju podršku, a to je sigurno bila proteklih dana u Areni. Imamo i dobre šanse protiv Turske, još kad nam se vrati Džumhur to onda dosta dobro izgleda. Ne želim unaprijed nešto razmišljati, može se neko povrijediti, znamo samo da igramo protiv Turske, koju poznajemo, igrali smo protiv njih. Mi dobro izgledamo na papiru, treba to naravno pokazati i na terenu, Turska je dobra ekipa, ali još ne znamo ni gdje ćemo ni na kakvoj podlozi igrat. Sve će se znati u narednom periodu, pa vidjet ćemo šta i kako dalje", kazao je selektor Amer Delić.

Mirza Bašić prvog dana je slavio nad Ghordelom, jučer je zajedno s Brkićem pobijedio u dublu, a danas je nakon maratonskog meča savladao Jazirija i pokazao da je u sjajnoj formi.

"Nakon što Jaziri nije iskoristio tri meč lopte, vratio sam se u igru, samopouzdanje mi je naraslo i onda sam igrao znatno bolje. Imao sam i veliku podršku publike, koja me je nosila do preokreta i pobjede. Bilo je nekih izleta pojedinaca u dvorani, ali razumijem ljude jer nisu gledali tenis i navikli su više na nogomet ili košarku. Bilo je dosta publike i ja sam zahvalan svima onima koji su došli proteklih dana u Arenu" kazao je Bašić.

Tomislav Brkić prvog je dana tijesno izgubio od Jazirija 3:2 u setovima, a jučer je zajedno sa Bašićem savladao dvojac iz Tunisa u dublu i dao veliki doprinos ka krajnjoj pobjedi naše reprezentacije.

"Bilo je teško gledati više od četiri sata Mirzu na terenu, meni je uvijek lakše igrati nego gledati meč. Bio sam spreman da igram taj odlučujući susret, sreća je pa do njega nije došlo, Mirza se vratio i nakon velikog preokreta donijeo nam pobjedu. Hvala mu na tome, što me poštedio napora, naravno malo se šalim. Svi smo sretni i zadovoljni nakon ova tri dana i nadam se da protiv Turske možemo opet dobro odigrati i što da ne odnijeti ukupnu pobjedu", kazao je Brkić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi